Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nørre Snede & Hampen Sogne
To sogne på vej

Ændringer på Hampen Kirkegård m.m.

Ændringer på Hampen Kirkegård m.m.


# Nørre Snede - Hampen Sogne
Udgivelsesdato Udgivet af Arne Kiel Nielsen, fredag d. 2. september 2016, kl. 15:28
Ændringer på Hampen Kirkegård m.m.

Forandringer på Hampen Kirkegård.

Menighedsrådet havde sit årlige syn af kirker og bygninger d. 1. september 2016.

Vi så på arbejdet, der er gjort på Hampen Kirkegård for at åbne op mod vest. Man kan selv besøge kirkegården og se resultatet. De store træer, der står i hegnet bliver bevaret og bliver stående som de er med mos op af stammerne og de nederste grene er blevet fjernet, så området er blevet mere åben og mere lyst.

Da der bagerst er en bøgehæk vil der stadigvæk være mulighed for lidt læ på kirkegården. Planen er at flytte de gamle gravsten fra det nuværende lapidarium ud og stå mellem træerne i det åbne hegn så vi får en smuk "skovkirkegård" - mindelund, hvor der er bedre mulighed for at gå rundt mellem træerne og se på de gamle gravsten. Der bliver så græs på området.
Andre ændringer på Hampen Kirkegård

Der kommer til at ske en større andring på Hampen Kirkegård, hvor forhække vil blive fjernet. I stedet lægges brosten ud mod gangene. Det kommer til at blive en betydlige ændring, som vi regner med, at de fleste vil se som en forskønnelse af kirkegården. Man kan evt. se resultatet af en tilsvarende ændring på Nørre Snede Kirkegård.


Det er besluttet, at Hampen kirke og Nørre Snede kirke skal kalkes, så snart det er muligt i forhold til vind og vejr.